073 800 77 16 info@plant.se

Pelle Tunells medverkan i september på Teknik i framkant, Business Arena

Vi på Plant är glada över att Pelle Tunell, grundare och vd på Plant är en populär talare på höstens seminarier. Vill du höra Pelle prata om bygg- och fastighetsbranschen möjligheter och utmaningar med hållbarhetsarbetet? Kom och lyssna!

Vad kommer du prata om under seminarierna?
– Växthuseffekten är en av vår tids största utmaningar. Bygg- och fastighetsbranschens stora inverkan på utsläppen medför ett stort ansvar. Plant är unika genom att utgå från byggnadens 3D-modell för att göra klimatberäkningar. Genom att utgå från modellen vid beräkningar är det enklare att ha koll på den stora mängden data. Det blir uppenbart om en del av en yttervägg saknas vilket inte är trivialt i en Excel att upptäcka.

Du har fått många förfrågningar om seminarier i höst (några har du redan medverkat i och fler kommer). Vad tror du det beror på?
– Det vet arrangörerna bättre än jag, men allt fler ser fördelarna med vår mjukvara och Plant växer fort. Eftersom vi arbetar med digitalisering, automatisering och visualisering är processen smidig och snabb, både för oss och för våra kunder. Vi har klimatberäknat närmare två miljoner kvadratmeter från ett tusental BIM-modeller i hundratals projekt. Genom det har vi samlat på oss mycket erfarenhet kring hur man får ner koldioxidutsläppen.

Vad kommer du inte prata om under seminarierna?
– Att Miranda Tibbling från Sverige vann parkour-VM.
(Pelle har varit del i att skapa parkour-SM, varit involverad i parkour-VM och jobbat för att få med med i parkour som en gren i OS i Paris 2024.)

Seminarier Pelle Tunell medverkar i

Digitala verktyg som stöd för klimatpositiv gestaltning i tidiga skeden
LFM30:s lunchwebbinarium
20 oktober kl 12.00 – 13.30
Läs mer

Återbruk – byggvärldens nya normala
Seminarium på Samhällsbyggnadsdagarna, Stockholm
25 oktober kl 09.50 – 10.30
Läs mer

Klimatsäkra med vassa beräkningar
Fastighetsvärldens dag med fokus på proptech och fastigheter, Stockholm
9 november kl 15.20
Läs mer

Klimatneutralitet i hela värdekedjan
Stora Hållbarhetsdagen arrangerad av Fastighetssverige, Göteborg
1 december kl 11.05
Läs mer

(Listan uppdateras framöver)