Vi använder cookies

Vi använder cookies för att för att ge dig tillgång till alla funktioner på vår webbplats, förbättra din användarupplevelse och för att analysera hur vår webbplats används.
This is some text inside of a div block.

Einar Mattsson väljer Plant för klimatberäkningar

Ramavtal för klimatberäkningar har nu tecknats mellan mjukvarubolaget Plant och fastighetskoncernen Einar Mattsson. Beräkningar kommer göras utifrån byggnadernas BIM-modell och i tre olika skeden. Avtalet gäller för kommande två år.

Johanna Wikander, hållbarhetsutvecklingsschef, Einar Mattsson och Pelle Tunell, vd och medgrundare, Plant

– Att Einar Mattsson väljer att göra klimatberäkningar i tre olika skeden kommer ge mer beslutsunderlag och därmed nya möjligheter att styra och minska klimatpåverkan. För Plant är det enkelt att göra många beräkningar tack vare vår mjukvaras höga automation, berättar Pelle Tunell, vd och grundare av Plant.

Johanna Wikander, hållbarhetsutvecklingschef på Einar Mattsson AB ger två tydliga anledningar till att deras val föll på Plant.

– Einar Mattssons målsättning är att halvera klimatpåverkan för nyproduktion mellan 2020 och 2030. Syftet med att ta in Plant är att med deras kompetens och mjukvara ha redskapen på plats för att nå våra mål. Att det blev Plant var kombinationen av deras digitala produkt kombinerat med den höga kompetensen inom klimatberäkningar. Nu ser vi fram emot att starta arbetet och att Plant kan vara en partner i det, berättar Johanna Wikander.

Relationen mellan Einar Mattsson och Plant sträcker sig tillbaka till 2019 då Plant började att leverera klimatberäkningar åt fastighetskoncernens projektutvecklingsbolag. Sedan 2021 samarbetar bolagen i ett forskningsprojekt finansierat av Smart Built Environment och Svenska Byggbranschens utvecklingsfond. Syftet är att fortsätta utveckla BIM och klimatberäkningar.

Skapa framtidens hållbara bygg med Plant

Kontakta oss idag om du vill bygga mer hållbart och kostnadseffektivt