Om Plant

Växthuseffekten är en av vår tids största utmaningar. Bygg- och fastighetsbolag står för 20 procent av Sveriges klimatpåverkan. Stor påverkan medför stort ansvar.

Plant gör det andra i branschen inte vågar tro på. Medan andra har en hantverksmässig process vet vi att en hög grad av automation är lösningen för att få ner utsläppen från bygg- och fastighetsbranschen.

Teamet bakom Plant

Plant består av ett team med grymma utvecklare som gör avancerad mjukvara och ett team med vassa specialister inom klimatoptimerat byggande. Idag består Plant av 22 medarbetare.

Medarbetarna kommer från både teknik- och byggvärlden. Vi har utvecklat flertalet framgångsrika webbtjänster och har erfarenhet av att arbeta med de bästa inom respektive område, såsom King, Dice, Dooer, Skanska och WSP. Med kunskaper inom maskininlärning, automatisering, molntjänster, byggproduktion och LCA används modern teknik för att lösa för att lösa morgondagens klimatproblem.

John och Pelle sittandes vid en dator

Plants historia

Plant grundades 2017 och bestod några år av de två tappra bröderna och grundarna Pelle Tunell och John Sjulander. De arbetade ett par år med sin första och enda kund; Vasakronan. Sen gick resan i en svindlande fart. 2021 tillkom fler kunder och grundarna började anställa medarbetare. 2022 bestod Plant av 17 medarbetare och många ramavtal tecknades med stora bygg- och fastighetsbolag. Erfarenheten från alla genomförda projekt har ökat vår kunskap och mjukvaran har tagit nya höjder.

Interiör från Hubben projektet

2017

Plant grundas av bröderna Pelle Tunell och John Sjulander

Med grundarnas bakgrund inom både mjukvaruutveckling och bygg ser de ett behov av att hjälpa branschen med klimatberäkningar. Efter att ha identifierat svårigheter med beräkningar tar de unga bröderna fram ett första verktyg.

Plant får sin första kund: Vasakronan

I maj 2017 får Plant sin första kund genom pilotprojektet Hubben i Uppsala. Plant kartlägger projektets miljöpåverkan och materialrapporten tas upp i Vasakronans årsredovisning.

Pelle och John ståendes vid en Plant monter på en mässa

2019

Fem nya kunder

I maj 2019 får Plant sin andra kund, Hemsö. Under hösten tillkommer även Einar Mattsson, AFA Fastigheter, AMF Fastigheter och Lehto.

2020

Pelle och John börjar arbeta heltid med Plant

Under 2020 börjar Vasakronan beställa fler projekt från Plant och bröderna lämnar tryggheten och börjar arbeta heltid med företaget.

Bild på anställda på plant

2021

Åtta personer anställs och nya kunder

Vectura, Skanska, Wallenstam, Bonnier Fastigheter, Pandox, Kungsleden och Resona tar hjälp av Plant. Plant växlar upp verksamhet genom att rekrytera några av Sveriges främsta specialister inom klimatberäkning och mjukvaruutveckling. Totalt anställs åtta nya personer under året.

Plant beviljas 4 miljoner kronor för innovationsprojekt

Företaget beviljas en projektbudget från Smart Built Environment och Svenska Byggbranschens utvecklingsfond (SBUF). Syftet är att Plant ska fortsätta utveckla BIM och klimatberäkningar inom byggsektorn.

Pelle håller föredrag på sen inför en stor publik

2022

Dubblad omsättning, 17 medarbetare, många nya kunder och programvaran når nya höjder

På ett och ett halvt år går Plant från två till 17 medarbetare. Många stora bygg- och fastighetsbolag täcknar ramavtal med Plant. Mjukvaran utveklas kraftigt med automation. Plant tar fram världens bästa BIM-motor för klimatberäkningar och skapar en obruten kedja av information.

2023

Resan fortsätter...

....med att hjälpa bygg- och fastighetsbranschen att få ner klimatutsläppen.

Hej, vi är Plant

Alina Jakobsson
Hållbarhetsstrateg
Astrid Berglund
CMO & Hållbarhetsstrateg
Eva-Karin Svan
Marknadsansvarig (föräldraledig)
Fredrik Dahlgren
COO & LCA-specialist
Helena Krantz
BIM & LCA-specialist
Johanna Brismark
Utvecklingsledare och LCA-specialist
John Sjulander
CTO
Martin Andersson
CFO & seniorrådgivare
Mikael Hallgren
Senior Frontend Engineer
Oliver Hugemark
Content Manager
Olivia Fredriksson
BIM & LCA-specialist
Olof Härdin
BIM & LCA-specialist
Oscar Friberg
Frontend Engineer
Panagiotis Manolas
BIM & LCA-specialist
Pelle Tunell
CEO
Rikard Falk
BIM & LCA-specialist
Saga Järvinen Strand
BIM & LCA-specialist
Sandra Gustafsson
Hållbarhetsstrateg
Sebastian Scarpa
Visual Designer
Simon Schneider
Senior Software Engineer
Sofie Lans
BIM & LCA-specialist
Tobin Rist
Utvecklingsledare & seniorrådgivare
Bild på anställda på plant utomhus

Vill du bli en av oss?

Vi erbjuder en inspirerande miljö där hållbarhet möter tech och där du får möjlighet att skapa skalbara tjänster för en hållbar utveckling.