Vi använder cookies

Vi använder cookies för att för att ge dig tillgång till alla funktioner på vår webbplats, förbättra din användarupplevelse och för att analysera hur vår webbplats används.
This is some text inside of a div block.

Hemsö och Plant tecknar ramavtal för klimatberäkningar

Ramavtalet innebär att Plant kan leverera klimatberäkningar åt alla Hemsös om- och nybyggnationer under både förstudie, bygglovshandling och relationshandling. Att använda en mjukvara för alla projekt och alla skeden ger Hemsö nya möjligheter att få ner klimatpåverkan.

Pelle Tunell, vd, Plant och Emma Weman, hållbarhetschef, Hemsö

– Fördelen med att klimatberäkna i flera olika byggskeden är att man får mer beslutsunderlag och helt nya möjligheter att styra och minska klimatpåverkan från byggnaderna. Det är enkelt för Plant att göra många beräkningar tack vare vår mjukvaras höga automation, berättar Pelle Tunell, vd på Plant.

Hemsö har tagit hjälp av Plant för att minska klimatpåverkan från byggmaterial sedan maj 2019. Sedan dess har Plant genomfört många klimatberäkningar i alla skeden åt Hemsö.

– Vi har haft en lång relation med Plant och ser mycket positivt på vår samverkan och Plants utveckling. Vi känner oss trygga med det resultat som Plants mjukvara visar och kompetensen på Plant. Företaget har stor erfarenhet från komplexa klimatberäkningar. Vi har inte träffat någon på marknaden som är lika bra på klimatberäkningar som Plant, säger Emma Weman, hållbarhetschef på Hemsö.

Alla Plants beräkningar utförs med samma metodik och med hög grad av automation. Därmed blir resultaten jämförbara.  
– Nu när Hemsö väljer vår mjukvara för alla projekt blir resultaten jämförbara. Det ökar möjligheterna för Hemsö att dra lärdomar från olika projekt och att få ner utsläppen ytterligare, säger Pelle Tunell.

Presskontakt Plant: Eva-Karin Svan, 076 172 35 35, eva-karin@plant.se  
Presskontakt Hemsö: Åsa Thoft, 08 501 170 57, asa.thoft@hemso.se

Publicerad: December 20, 2022

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med klimatberäkningar?

Tveka inte att kontakta oss. Vi är bara ett meddelande eller telefonstamtal bort.