Vi använder cookies

Vi använder cookies för att för att ge dig tillgång till alla funktioner på vår webbplats, förbättra din användarupplevelse och för att analysera hur vår webbplats används.
A calendar icon
Byggprojekt i Stockholm stad

Plant åtar sig att stödja Klimatarena Stockholms klimatlöfte

Plant har nu anslutit sig till Klimatarena Stockholms klimatlöfte, för att tillsammans med andra aktörer fortsätta att bidra till byggbranschens cirkulär omställning och klimatneutralitet.

Klimatlöftet är ett initiativ av Klimatarena Stockholm, en samverkansplattform för länets klimatomställning som syftar till att samordna och effektivisera samverkan mellan företag, kommuner och akademi för att minska utsläppen av växthusgaser i linje med Parisavtalet.

Genom att skriva på detta klimatlöfte förbinder sig Plant att fortsätta arbeta aktivt i linje med Parisavtalet, sträva efter att alla bygg- och anläggningsprojekt i Stockholms län är klimatneutrala till 2030 samt att delta aktivt i klimatledarskap.

– Att skriva under Klimatlöftet är såklart helt naturligt för oss på Plant med tanke på vårt erbjudande och självklara klimatengagemang, säger Pelle Tunell, VD på Plant.

För att bidra till att löftets vision om klimatneutralitet förverkligas åtar sig Plant att fortsatt bidra till och skynda på den cirkulära omställningen i bygg- och anläggningsprocessen inklusive nyproduktion och ombyggnation.

– Det är viktigt att byggsektorn samverkar om vi ska lösa branschens klimatutmaningar framöver. Vi ser därför fram emot att samarbeta, lära oss och växa tillsammans med likasinnade aktörer för att skapa en hållbar framtid i Stockholms län och för vår planet, säger Pelle.

Som deltagare i detta initiativ kommer Plant bidra till samverkan och erfarenhetsutbyte samt pilotprojekt som stödjer innovation för att vidare katalysera en positiv förändring inom branschen och länet.

Läs mer om Klimatarena Stockholm och klimatlöftet här.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med klimatberäkningar?

Tveka inte att kontakta oss. Vi är bara ett meddelande eller telefonstamtal bort.