Vi använder cookies

Vi använder cookies för att för att ge dig tillgång till alla funktioner på vår webbplats, förbättra din användarupplevelse och för att analysera hur vår webbplats används.
This is some text inside of a div block.

Plant säkrar framgångsrik investeringsrunda på 25 mkr för fastighetsbranschens klimatomställning

I en bygg- och fastighetsvärld som kräver alltmer innovativa hållbara lösningar tar Plant ett stort kliv framåt för att möta framtidens stora utmaningar. En framgångsrik investeringsrunda på 25 miljoner SEK, ledd av branschens tungviktare, signalerar inte bara marknadens betydande förtroende för Plant utan utgör också en viktig milstolpe i företagets vision att revolutionera hållbarhetsarbetet inom branschen.

Plant har framgångsrikt avslutat en betydande finansieringsrunda. Denna runda leddes av Investment AB Latour (publ), genom dess dotterbolag Latour Future Solutions AB, och inkluderade även betydande investeringar från Almi Invest Greentech samt Course Corrected. Rundan genererade 25 miljoner SEK och noterades med övertäckning, vilket ytterligare bekräftar marknadens förtroende för Plant. Plant, som specialiserar sig på att erbjuda heltäckande klimatberäkningar och deklarationer för bygg- och fastighetsbolag, tar därmed ett stort steg framåt i sitt uppdrag att minska bygg- och fastighetsbranschens klimatpåverkan.

“Plants lösningar erbjuder en väg mot minskade CO2-utsläpp i fastighetsbranschen och skapar en nödvändig förändring i hur fastighetsprojekt planeras, genomförs och följs upp. Vi är övertygade om att vårt samarbete med Plant kommer att generera betydande miljömässig påverkan, driva branschens innovation framåt och accelerera bolagets tillväxt internationellt.”

Pelle Mattisson, VD på Latour Future Solutions AB

Plant grundades 2017 och har under de senaste fyra åren fördubblat sin omsättning och personalstyrka årligen. Genom att nyttja Plants banbrytande 3D-plattform kan bygg- och fastighetsbolag integrera precisa klimatberäkningar i sina arbetsflöden, vilket leder till smartare och mer klimatsmarta beslut i alla byggnader och byggskeden. Plants branschledande molnbaserade plattform kombinerar BIM-modeller med avancerad teknologi som maskininlärning och artificiell intelligens. Detta gör det möjligt för företag att smidigt och dynamiskt visualisera och effektivt minska olika projekts totala klimatpåverkan samt arbeta proaktivt med benchmarking och strategiskt prognosarbete på bolagsnivå. Plant hjälper i dagsläget 50 procent av Sveriges large cap fastighetsbolag att minska sin klimatpåverkan och har sitt huvudkontor i Stockholm med 25 heltidsanställda.

Pelle Mattisson, VD på Latour Future Solutions AB, säger: “Plants lösningar erbjuder en väg mot minskade CO2-utsläpp i fastighetsbranschen och skapar en nödvändig förändring i hur fastighetsprojekt planeras, genomförs och följs upp. Vi är övertygade om att vårt samarbete med Plant kommer att generera betydande miljömässig påverkan, driva branschens innovation framåt och accelerera bolagets tillväxt internationellt.”

Jonas Bergqvist, Investment Manager på Almi Invest Greentech, tillägger: “Vår investering i Plant är ett självklart komplement till de nuvarande bolagen i vår klimat- och miljöinriktade fond. Samhällsbyggnadssektorn är ett fokus för oss framöver och där är vi imponerade av Plants förmåga att med sin unika teknologi och kompetens åstadkomma en signifikant positiv klimatnytta i fastighetsbranschen redan idag. Alla aktörer i byggskedet kommer att behöva använda lösningar för att hantera sin klimatpåverkan och vi anser att Plants är överlägset bäst.”

Med den nya finansieringen ser Plant fram emot att ytterligare utveckla sin innovativa klimatberäkningsplattform samt expandera sin närvaro både i Sverige och internationellt. “Denna framgångsrika investeringsrunda är helt klart en viktig milstolpe för oss på Plant. Nu kan vi verkligen sätta full fart på vår vision att minska bygg- och fastighetssektorns klimatpåverkan. Med stöd från våra investerare och genom vår avancerade mjukvara är vi väl positionerade för att fortsätta leda vägen mot ett mer hållbart byggande,” säger Pelle Tunell och John Sjulander, grundare och huvudägare av Plant.

Skapa framtidens hållbara bygg med Plant

Kontakta oss idag om du vill bygga mer hållbart och kostnadseffektivt