Vi använder cookies

Vi använder cookies för att för att ge dig tillgång till alla funktioner på vår webbplats, förbättra din användarupplevelse och för att analysera hur vår webbplats används.
A calendar icon
Pelle Tunell, VD på Plant, och Johanna Olofsson, Hållbarhetschef på Diös

Plant skriver ramavtal med Diös fastigheter

Plant har undertecknat ett ramavtal med Diös, ett av Sveriges största fastighetsbolag. Plant kommer därmed att utföra flera klimatberäkningar på Diös byggprojekt framöver för att minska deras klimatpåverkan.

– Vi delar en gemensam vision om att minska klimatpåverkan inom bygg- och fastighetsbranschen och vi uppskattar verkligen att arbeta med en så ambitiös, kunnig och medveten beställare med goda resurser internt, säger Pelle Tunell, VD för Plant.

Diös, som är marknadsledare i 10 tillväxtstäder och äger både kommersiella och bostadsfastigheter i norra Sverige, har satt upp ambitiösa klimatmål framöver, inklusive att halvera sina koldioxidutsläpp till 2030. Plant ser fram emot att vara en aktiv partner till Diös på deras hållbarhetsresa.

– Vi har valt att göra klimatberäkningar i flera skeden i våra byggprojekt för att lära oss vad som krävs för ett mer klimatneutralt byggande och öka förståelsen i projekten, säger Johanna Olofsson, hållbarhetschef på Diös och fortsätter: Vi tycker att Plant med sitt verktyg ligger i framkant när det gäller klimatberäkningar. De ger oss bra beslutsunderlag och förutsättningar för att vi ska hänga med i den snabba utveckling som sker inom området. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete.

Ramavtalet mellan Plant och Diös trädde i kraft sommaren 2023 och gäller tills vidare. I licensen ingår en fullständig klimatberäkning för att nyttja till en klimatdeklaration enligt Boverkets krav, certifiering enligt BREEAM samt Svanen.

För mer information om det nya samarbetet, vänligen kontakta: Eva-Karin Svan, Marknadsansvarig, Plant, på eva-karin@plant.se.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med klimatberäkningar?

Tveka inte att kontakta oss. Vi är bara ett meddelande eller telefonstamtal bort.