Vi använder cookies

Vi använder cookies för att för att ge dig tillgång till alla funktioner på vår webbplats, förbättra din användarupplevelse och för att analysera hur vår webbplats används.
This is some text inside of a div block.

Vectura utökar samarbetet med Plant

Vectura och Plant ingick i mitten av 2021 avtal avseende klimatberäkning av samtliga Vecturas byggprojekt. Det avtalet har nu förlängts och utökats med bland annat stöd inom certifiering enligt NollCO2.

Pelle Tunell, vd Plant och Petter Ekevärn, projekt- och hållbarhetschef Vectura

Vectura har som mål att uppnå klimatneutralitet i förvaltningsprocessen 2025 och i byggnadsprocessen 2030. Hållbarhetsarbetet fokuserar bland annat på att driva utvecklingen mot mer cirkulära materialflöden, ökad återvinning och större användning av förnybara material i projekt.

– Vi är mycket glada över det fortsatta förtroendet från Vectura. Vi har redan åstadkommit mycket under det gångna året, nu ökar vi takten ytterligare i omställningsarbetet, säger Pelle Tunell, VD på Plant.

– Hållbarhet är extremt viktigt för oss och det känns jättebra att förlänga och utöka avtalet med Plant. Plants analyser och rådgivning är jätteviktiga pusselbitar för att vi ska kunna nå klimatmålen både i våra projekt och som bolag, säger Petter Ekevärn, Projekt- och Hållbarhetschef på Vectura Fastigheter.

Vectura är ett fastighetsbolag som grundades 2012 och ägs av Patricia Industries – en del av Investor. Vectura utvecklar, förädlar, förvaltar och äger fastigheter.

Publicerad: Juni 7, 2022

Skapa framtidens hållbara bygg med Plant

Kontakta oss idag om du vill bygga mer hållbart och kostnadseffektivt