Avtalet mellan Vectura och Plant har nu förlängts och utökats.
Pelle Tunell, vd Plant och Petter Ekevärn, projekt- och hållbarhetschef Vectura

Vectura utökar samarbetet med Plant

Vectura och Plant ingick i mitten av 2021 avtal avseende klimatberäkning av samtliga Vecturas byggprojekt. Det avtalet har nu förlängts och utökats med bland annat stöd inom certifiering enligt NollCO2.

Vectura har som mål att uppnå klimatneutralitet i förvaltningsprocessen 2025 och i byggnadsprocessen 2030. Hållbarhetsarbetet fokuserar bland annat på att driva utvecklingen mot mer cirkulära materialflöden, ökad återvinning och större användning av förnybara material i projekt.

– Vi är mycket glada över det fortsatta förtroendet från Vectura. Vi har redan åstadkommit mycket under det gångna året, nu ökar vi takten ytterligare i omställningsarbetet, säger Pelle Tunell, VD på Plant.

– Hållbarhet är extremt viktigt för oss och det känns jättebra att förlänga och utöka avtalet med Plant. Plants analyser och rådgivning är jätteviktiga pusselbitar för att vi ska kunna nå klimatmålen både i våra projekt och som bolag, säger Petter Ekevärn, Projekt- och Hållbarhetschef på Vectura Fastigheter.

Vectura är ett fastighetsbolag som grundades 2012 och ägs av Patricia Industries – en del av Investor. Vectura utvecklar, förädlar, förvaltar och äger fastigheter.

Publicerad: Juni 7, 2022

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa
er med klimatberäkningar?

Tveka inte att kontakta oss. Vi är bara ett meddelande eller telefonstamtal bort.