Bild på John Sjulander, medgrundare och CTO på Plant
John Sjulander, medgrundare och CTO på Plant

Idag avgörs Årets Techföretag - “Fantastiskt kul att vi är i final”

Plant är ett av fem bolag som kan ta hem tävlingen som arrangeras av branschorganisationen TechSverige och Foundry. John Sjulander, medgrundare och CTO på Plant, kommer närvara på finalen och svarar på tre snabba frågor om Plants framgångar.

Varför tror du att Plant kommit till final?

– Fantastiskt kul att vi är i final! Vi möjliggör klimatneutralt byggande genom att dra nytta av teknik. En stor del av det arbete vi gör handlar om att testa nya saker. Det är därför viktigt att vi skapar riktigt bra förutsättningar för att lära oss nytt och att vi vågar misslyckas. Jag tycker vi har fått till en fin företagskultur med stort fokus på att skapa en inkluderande och trygg miljö där vi bryr oss om och tar hand om varandra. Min inställning är att innovation och tillväxt är ett resultat av att man fått till en arbetsplats där människor trivs. Sen har vi förmånen att arbeta med ett så otroligt viktigt problem: Hållbart byggande. Det är i sig inspirerande och underlättar när vi söker talang till vårt bolag.

Hur har Plants mjukvara utvecklats under 2022?

– Vi har gjort stora förbättringar i vår prestanda under 2022. Nu kan vår mjukvara klimatberäkna alla byggprojekt, i alla byggskeden. Det är ett omfattande underlag som ska sammanställas för att göra klimatberäkningar av stora byggprojekt. Från att det i början av året tog oss 20 sekunder att ställa frågor i de största och mest komplexa projekten, är vi idag nere på två tiondelar av en sekund. Ju fler projekt vi matar in desto effektivare blir tolkningarna. På sikt hoppas vi även på att inkludera mer och mer AI i systemet för att göra processen ännu mer effekten. 

Något annat du vill lyfta fram från 2022?

– Plants mål för 2022 var att dubbla omsättningen vilket vi gjorde med marginal och starka nyckeltal. Det gjorde vi trots att 2022 var ett utmanande år för techbranschen. Företaget gick från två till 18 heltidsanställda på 18 månader. Vi gick även från att ha ett ramavtal till sju ramavtal med stora bygg- och fastighetsbolag där i stort sett alla företagens om- och nybyggnationer görs i Plant. Vi är såklart glada över framgångarna och det är fantastiskt att nu få vara en av finalisterna i tävlingen Årets techföretag!

Mer om tävlingen

Tech Awards hemsida

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa
er med klimatberäkningar?

Tveka inte att kontakta oss. Vi är bara ett meddelande eller telefonstamtal bort.