Vi använder cookies

Vi använder cookies för att för att ge dig tillgång till alla funktioner på vår webbplats, förbättra din användarupplevelse och för att analysera hur vår webbplats används.
A calendar icon
En bild på Plant och Myrspovens vd:ar och en bild som visar en byggnad i Bryssel
Från vänster: Pelle Tunell på Plant, Bryssel, Anders Kallebo på Myrspoven

Plant och Myrspoven - två lovande PropTech-bolag för den europeiska marknaden

De båda företagen har nu kommit till semifinal i den europeiska tävlingen PropTech Startup & Scaleup in Europe. Nästa vecka uppmärksammas de i Bryssel.

Bygg- och fastighetssektorn står för drygt en femtedel av Sveriges klimatpåverkan och nästan 40 % av de globala koldioxidutsläppen. Plant och Myrspoven är båda etablerade på den svenska marknaden och har nu siktet inställt på expansion i Europa. De båda företagen har tagit fram lösningar för att få ner utsläppen från branschen genom modern mjukvara.

– Plant är redo att skalas upp. Vi har växt kraftigt i Sverige och idag väljer 50 % av Sveriges största fastighetsbolag Plant för klimatberäkningar. Erfarenheten från alla byggprojekt har ökat våra kunskaper och vässat mjukvaran. Att tillsammans med PropTech-pionjäreren Myrspoven uppmärksammas i Europa känns självklart skoj i detta läge, säger Pelle Tunell, vd Plant.

– Fastighetsbolag står inför enorma utmaningar och behöver minska klimatpåverkan drastiskt. Efter att huvudsakligen jobbat med svenska fastighetsägare går vi nu aktivt ut i Europa för att nå vår vision att sänka CO2-avtrycket från byggnader med 1 % globalt. Fler PropTech-lösningar än våra behövs om vi tillsammans ska lyckas och därför är det kul när andra svenska bolag uppmärksammas. Vi önskar Plant lycka till i Bryssel, säger Anders Kallebo, vd Myrspoven.

19 och 20 september kommer Plant och Myrspoven pitcha sina lösningar live för den internationella juryn i Bryssel. 20 september tillkännages vinnaren på PropTech Startup & Scaleup Europe Awards Ceremony. Totalt har fyra PropTech-bolag från Sverige gått vidare i tävlingen. Nornorm och Hydda är de två andra bolagen.

Mer information i pressmeddelandet

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med klimatberäkningar?

Tveka inte att kontakta oss. Vi är bara ett meddelande eller telefonstamtal bort.