Vi använder cookies

Vi använder cookies för att för att ge dig tillgång till alla funktioner på vår webbplats, förbättra din användarupplevelse och för att analysera hur vår webbplats används.
Bygghandling

Beräkning av hel byggnad och
klimatdeklaration i slutskedet

Alla Plants levererade rapporter omfattar hel byggnad där både markarbeten, installationer och inredning ingår. Beräkningarna kan nyttjas för klimatdeklaration, certifiering eller andra ändmål utifrån era önskemål.

Bild på två sidor ur klimatrapport
Grafer och pie diagram

Beräkning av hel byggnad

Med vår erfarenhet är vi trygga med att leverera beräkning av hel byggnad. Beräkningen kan användas i hållbarhetsrapportering med scope 3.

Jämförbart resultat

Alla Plants beräkningar utförs med samma metodik och beräkningen av hel byggnad säkerställer att alla resultat är jämförbara.

Utgår från BIM-modell

Även i slutet av projektet utgår vi från modellen och kan ta tillvara på alla BIM-modeller. Har ni gjort en klimatberäkning via Plant tidigare kopplas informationen automatiskt vidare.

Mindre klimatåtgärder

Från beräkningar i slutskedet kan ni göra mindre val för att minska klimatpåverkan. Vilken tillverkare har lägst klimatpåverkan? Vad händer om vi använder isolering av cellulosafiber?

Ditt stöd i de tuffaste certifieringarna

NollCO2
LFM30
Miljöbyggnad
BREEAM
Klimatdeklaration
Taxonomi
LEED
en grön bock i en cirkel
NollCO2
en grön bock i en cirkel
LFM30
en grön bock i en cirkel
Miljöbyggnad
en grön bock i en cirkel
BREEAM
en grön bock i en cirkel
Svanen
en grön bock i en cirkel
Klimatdeklaration
en grön bock i en cirkel
Taxonomi
en grön bock i en cirkel
LEED
en grön bock i en cirkel
m.fl
Boverkets logga och beräkningar från plants verktyg

Klimatdeklaration

Från den 1 januari 2022 är det krav på att en klimatdeklaration upprättas för nya byggnader. Det innebär att byggherrar ska redovisa vilken påverkan på klimatet en ny byggnad har.

Plants klimatberäkningar uppfyller alla krav för klimatdeklaration och vi hjälper gärna till med att registrera klimatdeklarationen hos Boverket.

En pratbubbla-ikon

Startmöte

Vi har ett startmöte tillsammans då vi tar reda på omfattningen av projektet. Ni ger oss tillgång till era BIM-modeller, ritningar och annat relevant underlag.

En datorchip-ikon

Vi gör klimatberäkningen

Härifrån tar vi över arbetet och arbetar igenom materialet via vår programvara. Nu kan ni fokusera på andra uppgifter. Vi hämtar in verifierade mängder och sammanställer en jämförelse med de beräknade.

En graf-ikon

Avstämningsmöte

Efter ett par veckor har vi ett avstämningsmöte. Vi presenterar resultatet och ser över att alla detaljer i projektet stämmer.

En rpport-ikon

Klimatdeklaration klar

Därefter sammanställs klimatdeklarationen och skickas till Boverket.

Bild på Viktor Bakker
“Plants mjukvara och höga automation, det uppföljande arbetet och hur vi får med oss massvis med kunskap, förslag och feedback, är väldigt, väldigt bra.”
Viktor Bakker
Hållbarhetschef, Vectura
Vi väljer Plant
Har du frågor eller vill veta mer?

Tveka inte att kontakta Astrid, Alina eller Sandra!

Plant har ett team med vassa specialister inom klimatoptimerat byggande. Astrid, Alina och Sandra har tillsammans 25 års erfarenhet av att arbeta med hållbarhet inom bygg- och fastighetsbranschen från exempelvis Skanska, WSP och konsultbolaget 2050.

De hjälper våra nya och etablerade kontakter under system- och bygghandling och erbjuder rådgivningsstöd och workshops.

Bild på Alina

Alina Jakobsson

Hållbarhetsstrateg
Bild på Sandra

Sandra Gustafsson

Hållbarhetsstrateg

Skapa framtidens hållbara bygg med Plant

Kontakta oss idag om du vill bygga mer hållbart och kostnadseffektivt