Vi använder cookies

Vi använder cookies för att för att ge dig tillgång till alla funktioner på vår webbplats, förbättra din användarupplevelse och för att analysera hur vår webbplats används.
Systemhandling

Klimatberäkna utifrån BIM-modell

Plant är unika med att utgå från byggnadens 3D-modell för att göra beräkningar. Redan tidigt i byggprocessen finns modeller. Har ni gjort en förstudie via Plant så kopplas informationen automatiskt vidare till systemhandlingen.

Bilder på BIM modeller
Grafer och pie diagram

Projektet visualiseras

Projekteringsgruppen får en visuell bild av projektet och det blir enkelt att förstå vilka delar i projektet som driver klimatpåverkan. Våra rådgivare hjälper er att tolka resultatet, testa olika lösningar och se hur ni kan minska er klimatpåverkan.

Hög grad av automation

Vår beräkningsmetod bygger på hög grad av automation och vi kan bearbeta oändligt mycket information snabbare än någon annan.

Alla BIM-modeller

Vi är de enda som kan ta tillvara på alla BIM-modeller utan att kräva någon bearbetning från arkitekt eller konstruktör för att det ska passa vårt system.

Ditt stöd i de tuffaste certifieringarna

NollCO2
LFM30
Miljöbyggnad
BREEAM
Klimatdeklaration
Taxonomi
LEED
en grön bock i en cirkel
NollCO2
en grön bock i en cirkel
LFM30
en grön bock i en cirkel
Miljöbyggnad
en grön bock i en cirkel
BREEAM
en grön bock i en cirkel
Svanen
en grön bock i en cirkel
Klimatdeklaration
en grön bock i en cirkel
Taxonomi
en grön bock i en cirkel
LEED
en grön bock i en cirkel
m.fl

Så går systemhandlingen till med Plant

En pratbubbla

Startmöte

Vi har ett startmöte tillsammans då vi tar reda på omfattningen av projektet och syftet med klimatberäkningen. Ni ger oss tillgång till era BIM-modeller, ritningar och annat relevant underlag.

Ett datorchip

Vi gör klimatberäkningen

Härifrån tar vi över arbetet och arbetar igenom materialet via vår smarta programvara. Nu kan ni fokusera på andra uppgifter.

En graf

Resultatet presenteras

Efter ett par veckor skickas en preliminär rapport, resultat presenteras och vi ser över att alla detaljer i projektet stämmer. Därefter hanterar vi eventuella kompletteringar och skickar slutgilltig rapport.

En jordglob

Minska klimatpåverkan

Nu hjälper våra rådgivare gärna er med att tolka resultatet, testa olika lösningar och se hur ni kan minska er klimatpåverkan.

En man och en kvinna i samtal framför en dator i kontorsmiljö

Plant beräknar alla våra projekt

Fabege och Wallenstam är två av våra flera ramavtalskunder. När Plant klimatberäknar många projekt och i flera olika byggskeden får företagen mer beslutsunderlag och helt nya möjligheter att styra och minska klimatpåverkan från byggnaderna. 

Något spännande om våra kunder
Lorem ipsum dolor sit amet
Har du frågor eller vill veta mer?

Tveka inte att kontakta Astrid, Alina eller Sandra!

Plant har ett team med vassa specialister inom klimatoptimerat byggande. Astrid, Alina och Sandra har tillsammans 25 års erfarenhet av att arbeta med hållbarhet inom bygg- och fastighetsbranschen från exempelvis Skanska, WSP och konsultbolaget 2050.

De hjälper våra nya och etablerade kontakter under system- och bygghandling och erbjuder rådgivningsstöd och workshops.

Bild på Alina

Alina Jakobsson

Hållbarhetsstrateg
Bild på Sandra

Sandra Gustafsson

Hållbarhetsstrateg

Skapa framtidens hållbara bygg med Plant

Kontakta oss idag om du vill bygga mer hållbart och kostnadseffektivt